Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Temetés és teendők képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Temetés és teendők - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Temetés és teendők
Keresés
Találatok száma - 12 db
A tisztességes temetés alapvető jog.

A tisztességes temetés alapvető jog.

Temetésre kötelezett az - vagyis annak kell gondoskodnia az elhalt eltemettetéséről: aki a temetést szerződésben vállalta; akit arra az elhunyt végrendelete kötelez; végintézkedés hiányában az elhunyt elhalálozása előtt vele együtt élő házastársa, élettársa; az elhunyt egyéb közeli hozzátartozója a törvényes öröklés rendje szerint.

Gyászjelentés készítése

Gyászjelentés készítése

Nincs is annál nagyobb fájdalom, amikor szeretett hozzátartozónkat elveszítjük. A gyász és szomorúság mellett még a temetéssel járó feladatokkal is meg kell küzdeni, ami nem kis teher a hozzátartozóknak. Grafikai stúdiónk segíteni szeretne Önöknek abban, hogy a rokonokat, barátokat méltó módon értesíthessék a halálesetről. Egyedi gyászjelentéseinkkel, értesítőinkkel tudathatják a temetés időpontját és a szükséges információkat.

Gyászzene temetésre

Gyászzene temetésre

A Wotan Művészeti Kft. Magyarország legjobb komolyzenészeit közvetíti temetési szertartásokra, gyászzenét szolgáltat a legmagasabb színvonalon a komolyzene specialistájaként. Cégünk csak Zeneakadémiát végzett, diplomás komolyzenészeket foglalkoztat, mert más rendezvényen is, de egy temetési szertartás gyászzenéje során méginkább csak a presztízs színvonallal vagyunk hajlandóak megbarátkozni.

Kerékgyártó temetkezés - Miskolc, Edelény

Kerékgyártó temetkezés - Miskolc, Edelény

Teljes körű koporsós és urnás temetés lebonyolítását vállaljuk. A temetéshez minden szükséges kellékkel rendelkezünk (urnák, koporsók, álló koszorúk, görög koszorúk, egyéni sírcsokrok, urnadíszek, koporsódíszek). Nemzetközi halott szállítást ügyintézéssel vállalunk. Hamvasztás gyors és teljes körű ügyintézése. Társaságunk két irodát üzemeltet Miskolcon, és egyet Edelényben. A Kerékgyártó Temetkezés napi huszonnégy órás szállítási ügyeletet tart, amely bármikor kész fogadni a hívásokat.

Koporsós temetés

Koporsós temetés

Az elmúlás, a halál épp úgy része életünknek, mint a születés. Az emberi élet szokásainak utolsó kegyelet teljes alkalma a temetés. Ahogyan halottainkat tiszteljük, úgy viselkedünk az élőkkel is. A temetkezési szokások eltérőek lehetnek a különböző országokban, de egy országon belül is vannak különbségek tájegységenként, illetve népcsoportonként.

Koszorú felirat

Koszorú felirat

Lépjen be online virágboltunkba, és válogasson szebbnél-szebb csokraink között! Virágküldés Budapesten, rendezvény dekoráció készítése székszoknyától az asztali díszig, menyasszonyi csokor, koszorúk, esküvő dekoráció igényesen, friss alapanyagokból, vagy gyönyörű, tartós szárított virágokból. Precíz munkánkkal szeretnénk Ön mellett állni az élet legszebb és legnehezebb pillanataiban is! Bízza ránk a koszorúfelirat készítését, termek, ravatalozók feldíszítését is! Nézzen szét kínálatunkban! A virág kifejezi az örömünket és megvigasztal a legnehezebb pillanatokban! Engedje, hogy menyasszonyi csokrainkkal, virágküldéssel szebbé tegyük az ünnepet, koszorúinkkal, koszorúfeliratainkkal Ön mellett álljunk a gyászban! Fejezze ki érzéseit online virágboltunk kínálatával. Keressen bennünket!

Temetés

Temetés

Bizalommal fordulhat hozzánk, tapasztalt munkatársaink segítségével méltó körülmények közt búcsúzhat szeretett hozzátartozójától. A hamvasztás lebonyolításához szükséges hivatali ügyintézés, a hamvak szállítása és az urnába helyezés utáni átadása, igény esetén postázása a legmagasabb színvonalon történik. Lehetőséget nyújtunk az ún. szórásos temetésre, ami napjaink egyik legelterjedtebb temetkezési módja. Hamvasztást követően a földi maradványokat kívánság szerint a temetőben, templomban vagy akár a Duna vizében hintjük el.

Temetkezési szokások

Temetkezési szokások

Az idősebb és fiatalabb nemzedékek általában úgy gondolják, hogy a temetési szokások nemigen változtak a történelem folyamán. A temetéshez, a halottak napjához hozzátartozik, hogy virággal emlékezünk meg az elhunytról. A második századi emlékek ellenben arról tanúskodnak, hogy a keresztények - szemben a pogányokkal - nem vittek virágot a sírra, hanem mécsest vagy fáklyákat helyeztek el a sír körül. Ezzel fejezték ki: a lélek él, a lélek halhatatlan, s hiszik a test föltámadását. A virágok elhelyezése arra utalt, hogy a halottól a búcsúvétel esetleg végső búcsút jelent.

Tennivalók halál esetén.

Tennivalók halál esetén.

Önök életük fájdalmas, szomorú pillanatában találkoznak társaságunk munkatársaival, akik kellő felkészültséggel, empatikus és tapintatos magatartással igyekeznek segítségükre lenni. A szeretett személy elvesztését minden ember másként dolgozza fel, a Tőle való búcsúzás, a végtisztesség megadását a hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett, munkatársaink is fontos feladatuknak tekintik. Szolgáltatásaink, kegyeleti termékeik árait úgy alakítottuk ki, hogy lehetőség szerint az eltemettető/eltemettetők igényeit maximálisan figyelembe vettük.

Hirdetés
Urnás temetés

Urnás temetés

A hamvasztás az újabb történelmi kutatások szerint a temetkezés legősibb formája. A nomád pásztorkodást folytató, valamint a vadász népcsoportok, melyek gyakran háborúskodtak egymással, szintén ezt a módot követték.

Ügyintézés

Ügyintézés

A halál beálltát követően a hozzátartozók elsődleges feladata a haláleset anyakönyvi hatósághoz történő bejelentése. A témakörben szót ejtünk még a temetésről, és bemutatjuk az örökséghez való hozzájutás eljárási rendjét.

Változó temetkezési szokások

Változó temetkezési szokások

Az utóbbi évtizedben megyénk több településén jelentősen megváltoztak a temetkezési szokások. Míg egy évtizeddel ezelőtt ritkaságszámba ment az urnás temetés, azaz a hamvasztás, addig napjainkban már minden ötödik szertartásnál választják ezt a temetkezési módot.

Tuti menü