Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Segítség gyászolóknak képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Segítség gyászolóknak - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Segítség gyászolóknak
Keresés
Találatok száma - 8 db
A segítségnyújtás formái

A segítségnyújtás formái

Mindenki, aki megszületett, előbb-utóbb meg is hal. Teljesen mindegy, hogy a világ melyik részéről származik, fiatal vagy öreg, nő vagy férfi, gazdag-e avagy szegény: ugyanarra a sorsra jut. A halállal együtt jár a gyász, illetve a gyászfeldolgozás.

Gyászmunka

Gyászmunka

Megváltozott a halálhoz való viszonyunk, már nem tekintjük az élet természetes részének, félünk tőle, próbálunk úgy csinálni, mintha nem is létezne. Vannak emberek, akik leélnek úgy egy életet, hogy nem láttak halottat. Hozzátartozójuk kórházban hal meg, mire legközelebb találkoznak vele, már az urnában van.

Gyermekkel Gyászban

Gyermekkel Gyászban

Alapítványunkat azoknak a nőknek és férfiaknak a megsegítése céljából hoztuk létre, akiknek elhunyt a párja, és így gyermekeikkel gyermekükkel egyedül maradnak. Párunk elvesztése egyike a legnagyobb megrázkódtatásnak, ami az embert érheti élete során. Óriási lelki megterhelést jelent, melyhez egyúttal súlyos anyagi problémák is társulhatnak. Gyermekeiket immár egyedül kell felnevelniük.

Ha a seb nem gyógyul

Ha a seb nem gyógyul

A gyász életünk legnagyobb krízise. Ha egy életen át hordozzuk a fájdalmat, belebetegszünk a veszteségbe. Ha a gyászunk feldolgozatlan marad, nem tudunk tovább lépni. Honnan tudhatjuk, hogy 'normális'-e még a gyászunk? És ha nem, mit tehetünk ellene?

Ha gyászol a barátod

Ha gyászol a barátod

A gyászolók jó részét erőteljesen megviseli az elveszített személy halálát követő színjáték. Éppen emiatt, különösen, ha a legjobb barátodról van szó, törekedni kell az őszinteségre, a kommunikációs gátak lebontására, és az érzelmek nyílt kifejezésére a szomorúság, harag, illetve ezeknek sírásban, kiabálásban való kifejezése természetes jelenségeknek számítanak.

Lélekhajó Kegyeleti Klub

Lélekhajó Kegyeleti Klub

A Lélekhajó Kegyeleti Klub célja, hogy a közös beszélgetések gyógyító erejének felerősítésével segítő kezet nyújtson a gyászfeldolgozás folyamatában, utat mutasson a gyászolóknak az élet kiegyensúlyozott folytatása, a lelki béke visszanyerése felé. A foglalkozásokra kortól függetlenül bárki jelentkezhet, aki elveszített egy különösen fontos személyt ? szülőt, társat, barátot - és úgy érzi, egyedül nem tud megbirkózni a veszteség okozta fájdalommal.

Vigasz a gyászban

Vigasz a gyászban

Ha egy rokonunk, vagy egy barátunk gyászol, sokszor nem tudjuk, hogyan nyújthatnánk vigaszt neki. Még ha úgy is tűnik, hogy semmi olyat nem tudunk mondani, vagy tenni, amivel segíthetnénk rajta, ne adjuk fel. A fájdalmat ugyan nem mulaszthatjuk el, de már a puszta jelenlétünkkel többet segíthetünk, mint gondolnánk. Fogadjuk el, hogy feldolgozni a veszteséget hosszú folyamat, és amíg ez tart, az ismerősünk, vagy családtagunk hangulatán úgysem tudunk javítani. Legyünk mellette, amikor szüksége van ránk, és erősítsük benne a hitet, hogy a dolgok idővel jobbra fordulnak.

Vigaszra vágysz?

Vigaszra vágysz?

Életünk szüntelen változás, amelynek során folyamatosan meg kell válnunk valamitől. Néha olyan nagy veszteség ér bennünket, hogy azt gondoljuk, talán soha nem szabadulunk meg attól a fájdalomtól, ami az életünk részévé vált. Egy mély gyász viseléséhez szinte hősies bátorságra van szükség. A gyász sötétség, a gyász magány, a gyász elszigeteltség, a gyász reménytelenség, a gyász a jövőnk elbizonytalanodása, a gyász az érzelmek és gondolatok kontrollálhatatlan áramlása.

Tuti menü