Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magzat elvesztése képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Magzat elvesztése - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Magzat elvesztése
Keresés
Találatok száma - 6 db
A baba elvesztése

A baba elvesztése

Egy magzat elvesztése nagy trauma. Az állampolgári jogok biztosa a hátrányos megkülönböztetés alkotmányos tilalmának sérelmét látja abban, ha a halott magzatot nem engedik méltó módon eltemetni. A jogszabály csak a huszonnegyedik terhességi hét után elhalt magzatok esetében utal arra, hogy a hozzátartozó nyilatkozhat arról, hogy maga kívánja eltemetni a gyermeket.

A meg nem született gyermek

A meg nem született gyermek

A legtöbb nő, az aktív fogamzó képessége idején legalább egyszer, de van, aki többször is belekerül abba a helyzetbe, hogy magzatát művi vagy spontán abortusszal, vetéléssel vagy perinatális (28 hetes magzati kor-7 hetes csecsemő kor) időszakban bekövetkező halállal elveszítse. A magzat és az anya között szimbiotikus a kapcsolat, össze vannak nőve testileg-lelkileg. Különleges kapcsolat ez, különbözik minden más kapcsolattól, s talán a legszorosabbnak is nevezhetjük, hiszen a gyermek születésével egy anya is születik. És természetesen egy apa is születik, de az apa és a gyermeke közötti kapcsolat nem szimbiotikus.

Férfiak beszélnek gyermekük elvesztéséről

Férfiak beszélnek gyermekük elvesztéséről

Gyásztanácsadó szakembert kérdeztünk arról, hogyan lehet az élet egyik legnagyobb tragédiáját, gyermekünk halálát feldolgozni, mit és hogyan kell tenni ahhoz, hogy ne pusztuljon bele az ember a fájdalomba és ne menjen tönkre körülötte minden.

Gyász a meg nem született gyermekekért

Gyász a meg nem született gyermekekért

Nem véletlenül várnak az anyukák az örömhír bejelentésével a terhesség tizenkettedik hetéig. Sokan ugyanis még azelőtt elveszítik a babájukat, hogy az életképes korba léphetne. Ezek a tragédiák hihetetlenül megviselhetik az egész családot, ahol főleg az anyuka kérdezi folyamatosan: miért?

Nem született más, csak bánat és fájdalom

Nem született más, csak bánat és fájdalom

Mit jelent a várt újszülött elvesztése? Milyen külső-belső következményekkel jár? Hogyan tudja az anya, az apa, a család ezt a veszteséget feldolgozni? Hogyan lehet túlélni azt az érzelmi tragédiát, amit egy magzat vagy újszülött elvesztése okoz?

Vetélés után: hogyan tovább?

Vetélés után: hogyan tovább?

Beszélj róla! Beszélj a barátaiddal - mert most ki fog derülni, ki az igazi barát! - beszélgess olyanokkal, akik átéltek hasonlót. Ne lepődj meg azonban, ha a partnereddel nem tudsz beszélgetni, ne feledd: ő is gyászol! Néha azzal segíthettek leginkább egymáson, ha együtt hallgattok...

Tuti menü