Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Házikedvenc elvesztése képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Házikedvenc elvesztése - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Házikedvenc elvesztése
Keresés
Találatok száma - 7 db
Állattemető és hamvasztás

Állattemető és hamvasztás

A kisállattemetők nem újszerűek, és nem is számítanak egy múló szeszélynek. Az ókori Egyiptom fáraóinak már akkor volt macskatemetője Luxorban, amikor az Ószövetséget megírták. A kínai császárok is fenntartottak egy kutyatemetőt Pekingben, melynek sírkövei márványból, lazúrkőből, elefántcsontból, ezüstből és aranyból készültek.

Amikor házikedvencünket gyászoljuk

Amikor házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén. Tanuljuk meg kezelni ezt a borzasztó érzést!

Hogyan segíthetsz gyermekednek feldolgozni a kutya elvesztését?

Hogyan segíthetsz gyermekednek feldolgozni a kutya elvesztését?

Egy kutya elvesztése nagyon nehéz helyzet. Ez lehet az első lecke a gyermek számára, amelyből megtanulhatja, milyen sebezhetőek, törékenyek vagyunk. Biztos, hogy nehezen fogja feldolgozni, és felejthetetlen esemény marad a számára. Ezért fontos, hogy segíts neki abban, hogy átvészelje ezt a szomorú fordulatot.

Így temetnek ők...

Így temetnek ők...

Az angolok hagyományos állatszeretete, tartási kultúrája közismert. Nem kell hát csodálkozni azon, hogy a kisebb magántulajdonú háziállat-hamvasztó és -temető vállalkozások szövetségbe tömörültek. A Magán Állattemetők és Krematóriumok Szövetségének céljai közé tartozik a környezetvédelmi jogszabályok szem előtt tartásával tagjaik tevékenységének támogatása és segítése.

Kedvencek elvesztése

Kedvencek elvesztése

Kedvenceink halála nem csak fájdalmat okoz, gya­korlati problémát is felvet. Mit csináljunk a tetemével? Kertes házban élők ugyan eltemethetik saját otthonukban az állatot, de mivel az állati maradványok veszélyes hulladéknak mi­nősülnek, szigorú szabályok vonatkoznak az ott­honi elhantolásra is. Csak 50 kilónál nem nehezebb, hobbiállatként tar­tott példányt szabad a kertünkben elásni, abból is évente csak egyet. Legalább 60-70 centi mélynek kell lennie a sírnak, kellő távolságra a szomszéd kerítésétől.

Kisállattemető a panelok között

Kisállattemető a panelok között

Szeged keresztekkel, koszorúkkal szabályos kisállattemetőt hoztak létre az elmúlt években Szegeden a Felső Tisza-parton a környéken lakók. Illetve mégsem szabályosat: a temetőnek nincs engedélye, közegészségügyi és állat-egészségügyi szempontból is veszélyes.

Sírkő kisállatoknak

Sírkő kisállatoknak

Igényes kisállat síremlék. Kézzel, kőből faragott termékünket önköltségi áron kinálljuk a gazdiknak. A sírkővel méltó környezetet adunk elhunyt kedvencének, kisállat temetőben, esetleg az udvar vagy a telek csendes eldugott helyén. Termékünket egyedi névvel gravírozva kérheti. A kisállat síremlék kőből készült ezért ellenáll az idő viszontagságainak fagyálló. Webáruházunkban megrendelheti, pár napon belül szállítjuk. A család kedvenceinek élete is véget ér egyszer. Ugye ők is megérdemlik a végső tiszteletet? Segíteni szándékozunk azoknak a gazdiknak, akik szeretnék megadni a velük éveken át együtt élő kis kedvencüknek a végső tiszteletet. A kisállat, aki szinte családtagként élt közöttünk biztosan megérdemli azt, hogy halála után is megfelelő helyen békében nyugodjon.

Tuti menü