Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Halál képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Halál - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Halál
Keresés
Találatok száma - 4 db
A halál és az elengedés

A halál és az elengedés

A haláltól szinte mindenki fél, mert kevés az a tapasztalat, ami megmagyarázhatná, mi is történik velünk a halálunk pillanatában. A legfélelmetesebb az, hogy nem tudjuk, mi történik utána. Új életet kezdünk, vagy a mennyország vár? Hitrendszerek szerint változó. Egy dolog azonban biztos. Soha többé nem birtokolhatjuk jelenlegi, értékes, emberi testünket.

Halál, temetés, gyász

Halál, temetés, gyász

A halálról senki nem beszél, mert a kimondott szó erős. Amikor mégis bekövetkezik a tragédia, a család küzd, hogy hazavihessék a testet, mert otthon kívánnak tőle elbúcsúzni. Attól a perctől kezdve a temetés napjáig gyertyát égetnek. Ezzel a halottnak világosságot biztosítanak, hogy oda találjon a mennyországba. A legközelebbi hozzátartozó a tükröt letakarja. E tragikus nap estjén kezdődik a virrasztás, ami abból áll, hogy a halottra emlékeznek, felelevenítik a régi történeteket, kiemelve ezzel pozitív tulajdonságait

Mi a halál?

Mi a halál?

Félünk a haláltól. Azt kérjük a gyászolóktól, hogy mihamarabb lépjenek túl a fájdalmukon. Idegenül mozgunk a temetőben. Pilling János, pszichiáterrel beszélgetünk a társadalomról, amely tabuként kezeli a halált, a kultúráról, amely még hangosan siratja a távozót, a tanatológusok szakmai vitáiról, és az itt és most élményéről.

Mi történik mikor meghalunk?

Mi történik mikor meghalunk?

Sokan, sokféleképp vélekedünk a halálról. Egy biztos: a halál minden ember életében bekövetkezik, lehet bárki az illető. Mi a halál?A halállal vége mindennek, vagy van még tovább? Azt hiszem elõször érdemes megnéznünk, hogy egy ember, hogy is épül fel.

Tuti menü