Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyász a családban képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Gyász a családban - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Gyász a családban
Keresés
Találatok száma - 6 db
A nővérem halála után

A nővérem halála után

A félelem megmérgezi az életet, és amikor először szembesülünk egy közeli hozzátartozónk halálával, fájó emlékeztetőt kapunk arról, hogy ránk is sor kerül. Személyes élmények nyomán kerestük a választ arra a kérdésre, hogyan tudunk ilyenkor segíteni?

Elmúlás és halál a gyermekkorban

Elmúlás és halál a gyermekkorban

Mégis, mit mondjunk a gyermekeknek, ha meghal valamelyik dédszülő, nagyszülő vagy szülő? Ki-ki képességei, neveltetése szerint oldja meg, amellyel aztán vagy tud valamit kezdeni a gyermek, vagy nem. Ha nem kap választ kérdéseire, szorongóvá válhat, neurotikussá, a bepisiléstől kezdve az agresszióig számos tünetet produkálhat.

Gyász a családban

Gyász a családban

A korábbi generációkban megvolt a rítusa a meghalásnak. Legtöbbször a család körében, megbékélve távozott el a haldokló. A családtagok el tudtak egymástól búcsúzni, mintát kapva az elmúlás, a gyász természetes átéléséből.

Gyász feldolgozása

Gyász feldolgozása

A gyász feldolgozása egyedül sokszor szinte lehetetlen. Minden gyász egyedi, hiszen nincs két egyforma ember sem. Az életkor is fontos tényező, hiszen egy gyerek vagy kamasz teljesen máshogy dolgozza fel a veszteséget mint egy felnőtt vagy idős ember. Nagyon eltérő lehet a gyász, attól függően hogy milyen körülmények között veszítettük el a szerettünket, hiszen máshogy hat ránk egy idős ember otthon hosszú betegség utáni elszenderedése mint egy fiatal elvesztése mondjuk balesetben. Enm úgyanúgy reagálnak a férfiak és a nők, valamint a különböző vallású emberek is másként élik meg a gyászt.

Halott a családban

Halott a családban

Amikor egy közeli hozzátartozó távozik az élők sorából, egyesek átmeneti vigaszt találnak abban, hogy elfoglalják magukat az elhunyttal kapcsolatos hivatalos teendőkkel, másoknak viszont csak fokozza a szenvedéseit a halottá nyilvánítás és a temetés megszervezésének procedúrája.

Kisgyereket temetésre?

Kisgyereket temetésre?

Sajnos előfordul, hogy a családban fájdalmas haláleset történik, melyet még mi, felnőttek is nehezen tudunk feldolgozni. Szemünk gyakran megtelik könnyel, sőt, fájdalmunkat gyermekünk előtt sem tudjuk leplezni. Talán nem is kell, ám arra tanácsos odafigyelnünk, hogy reakciónk ne legyen félelmet keltő, ijesztő kicsink számára.

Tuti menü