Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, megtörtént esetek képes leírás - Gyász.tlap.hu
részletek »

Cikkek, megtörtént esetek - Gyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyasz.tlap.hu » Cikkek, megtörtént esetek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Egyedi temetkezési szokások az ókori városban

Egyedi temetkezési szokások az ókori városban

Már a második antik ólomszarkofágot tárta fel egy a nemzetközi régészcsoport az ókori Gabii városában. A nemzetközi régészcsoport a Michigani Egyetem archeológusaival az élen az ókori Gabii városában végez ásatásokat - olvasható a The Archaeology News Network régészeti hírportálon.

Élet a halál után az interneten

Élet a halál után az interneten

Az interneten számos adat és információ gyűlik össze rólunk: akik fórumozunk, levelezőlistára írunk, blogot vezetünk, személyiségünk apró morzsáit hintjük el a világhálón. De mi történik mindezzel és hozzáféréseinkkel, előfizetéseinkkel, ha meghalunk?

Hogyan gyászolunk?

Hogyan gyászolunk?

Hogyan gyászolnak más kultúrákban? Hova jut a lélek? Hogyan akadályozható meg a halott lelkek visszajárása? Milyen szükségleteik lehetnek a halottaknak? A gyász, csakúgy mint a halál egyetemes. Tetőtől talpig bejárja az embert. Ezért a caiapó indiánok a gyász ideje alatt például nem vágják szakállukat és hajukat. A szokás Európában sem ismeretlen: így tettek Lisszabon lakói is, amikor 1521-ben I. Manuel király meghalt.

Luxus lesz a koporsós temetés

Luxus lesz a koporsós temetés

Egyre többen hamvasztatják el hozzátartozóikat, mert ez olcsóbb, mint a hagyományos temetés. A koporsós temetések annyira drágák, hogy sokan jelzáloghitelt vesznek fel, hogy ki tudják fizetni. Nagykanizsán egyre többen kérik a szociális temetést, amit az önkormányzat áll.

Virtuálisan is lobog a mécses

Virtuálisan is lobog a mécses

Az első online temetők a Wikipedia adatai szerint az 1990-es években nyíltak meg az Egyesült Államokban. A következő években aztán világszerte fokozatosan elterjedt az új szokás. A virtuális temetők napjainkban már az egész világon nagy népszerűségnek örvendenek. Ennek oka, hogy relatív olcsók - a hagyományos temetkezéshez képest mindenképpen - ugyanakkor az elhunyt emléke így biztosan sokáig fennmarad, ráadásul a virtuális sírt bármikor bárki felkeresheti és leróhatja kegyeletét.

Tuti menü